Dierenkliniek Tussen Mark en Amer is er trots op een Cat Friendly Clinic te zijn met de zilver status. Als Cat Friendly Clinic oftewel katvriendelijke praktijk is ons doel ervoor te zorgen dat katten de beste zorg krijgen met zo min mogelijk stress.

Een kat beleeft een bezoek aan de dierenkliniek anders dan een hond. Een bezoek aan de kliniek kan voor een kat erg stressvol zijn.

Wij vinden het daarom van belang om te begrijpen wat een kat nodig heeft om een bezoek aan onze kliniek zo katvriendelijk en angstvrij mogelijk te laten verlopen. Belangrijk is daarbij dat we de omstandigheden in de kliniek zowel in de wachtkamer, spreekkamer en in de opname zo optimaal mogelijk maken zodat uw kat zich zoveel mogelijk op zijn gemak voelt.

Door uw kat rustig en vriendelijk te benaderen en rekening te houden met het karakter van uw kat zal uw kat zich meer op zijn gemak voelen waardoor wij de medische behandeling met zo min mogelijk stress kunnen uitvoeren.

Wij beschikken in onze kliniek over verschillende faciliteiten waardoor het dierenartsbezoek voor uw kat prettiger wordt.

 

· Zo hebben wij in de wachtruimte een aparte hoek ingericht met een katten parkeerplaats. Uw kat zal het fijn vinden om daar in het kattenmandje wat hoger te kunnen zitten om overzicht te hebben. Er is dan tevens meer afstand tot aanwezige honden en andere dieren. Er liggen dekentjes die u evt. tijdelijk over het mandje kunt plaatsen (zodat zij zich kunnen verstoppen).

· Wij plannen het consult op afspraak. Zo kunnen we de tijd nemen voor het consult en voor uw kat.

· Wij geven uw kat de tijd en de ruimte om rustig zelf uit het mandje te komen en de spreekkamer aan een grondige inspectie te onderwerpen. Uw kat vindt het immers prettig om controle te hebben over de situatie.

· Op meerdere plaatsen in de kliniek zult u Feliway verdampers zien hangen. Deze verdampers geven feromonen af, een voor katten aangename geur die alleen door katten wordt waargenomen.

· Ons personeel is vakkundig opgeleid en zij zullen uw kat rustig en vriendelijk benaderen en behandelen.

· Onze operatiekamer is erop ingericht om katten optimaal te kunnen behandelen. Zo zijn er o.a. aparte anesthesiesystemen voor de kat en warmtematten voor tijdens de OK.

· Onze kattenopname is gescheiden van de opname waar de honden verblijven. In onze opname krijgt uw kat een lekkere zachte fleece deken om op te zitten en afhankelijk van wat uw kat fijn vindt wordt er een zacht mandje of een soort huisje waar zij zich in kunnen verstoppen aangeboden. Het tevens plaatsen van een deken of kledingstuk met de geur van thuis heeft tijdens iedere opname onze voorkeur.

· Mocht er tijdens het consult bloed afgenomen worden dan gebruiken wij een geluidsarm scheerapparaatje om de geluidsoverlast zo laag mogelijk te houden.

· Voor het maken van een echo gebruiken wij voorverwarmde echo gel zodat uw kat hier niet van schrikt.

· Onze dierenartsen en paraveterinairen volgen regelmatig bijscholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kattengeneeskunde en kattengedrag.

Onze medewerkers zullen hun uiterste best doen om uw kat zoveel mogelijk op zijn gemak te stellen en zo rustig mogelijk te behandelen. Alle aanwezige faciliteiten zullen hieraan bijdragen. Petra Kruize is onze Cat Advocate en zij zal zich tot het uiterste inspannen om dit doel te bereiken.

 

Cat Friendly Clinic is een wereldwijd programma van de ISFM (International Society of Feline Medicine) met als doel het welzijn en de gezondheid van katten wereldwijd te verbeteren. Afhankelijk van de mogelijkheden binnen een kliniek wordt een bronzen, zilver of gouden status toegekend. Hiervoor is door de ISFM een lange lijst met vereisten opgesteld. Dierenkliniek Tussen Mark en Amer is met de zilver status beoordeelt door de ISFM.